Отиват си! За месец ”Апартаментгейт” смъкна одобрението към ГЕРБ с 3%

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
„Забелязва се, че в рамките на само един месец ГЕРБ е понесла имиджова щета от т.нар. „Апартаментгейт“, която се равнява на около 3-процентен спад на одобрението към нея.

Това дава психологическо предимство на БСП, като се има предвид малката разлика в подкрепата към двете партии“.. Това каза социологът Димитър Ганев от изследователски център ”Тренд” пред Bloombеrgtv.bg.

До голяма степен резултатите ще зависят от избирателната активност, която е традиционно ниска у нас на европейски избори, отбеляза Ганев.

 

„Битката на европейските избори ще бъде битка между твърдите ядра на партиите. Тук голямо значение има организационното им състояние, наличието на жизнени структури и до каква степен тези структури могат да бъдат мобилизирани в рамките на изборния ден“, посочи той.

 

“Разговор за бъдещето на Европа няма да се води у нас в навечерието на европейските избори, тъй като партиите си дават сметка, че хората са далеч по-заинтересовани от темите за България. Изборите ще са много важни обаче от гледна точка на това, че имат потенциала да създадат нова политическа ситуация у нас.”, каза още Ганев.

 

„Не бива да се учудваме, ако на 27 май осъмнем с разлика между ДПС и ГЕРБ например или между ДПС и БСП само в рамките на 100-200 хил. гласа“,смята социологът.

Трябва да се има предвид, че ДПС е единствената формация, която успява на избори, без значение от характера им, да мобилизира почти целия си електорат, коментира политологът. Така партията има по-голяма тежест при наличието на по-ниска избирателна активност, тъй като броят на поддръжниците й остава непроменен, добави той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар