Откакто сме в ЕС, корупцията се увеличи, а правосъдието се превърна в пародия. Суверинитет вече нямаме

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Както и предположих преди ден, когато Борисов в Чехия се пънеше да хвали кохезионната политика на ЕС, това ще ни струва пари.

Още повече.

Незнайно защо много от психодесните и не особено умните привърженици на ЕС считат, че от съюза получаваме само европейски средства, които усвояваме. Или по-скоро управляващите усвояват.

Към настоящия момент на година България плаща по 460 милиона евро за огромното удоволствие да забрави суверинитета си и да се подчинява на Брюксел. През едни варварски времена на това му се е казвало васална държава, която плаща данъци на сюзерена. И се подчинява на заповедите му, разбира се.

Днес разбираме, че плавно вноската ще се увеличи. До 2027 година до 710 милиона евро. Тоест милиард и четиристотин милиона лева на година. А евросредствата вече спират до две години. И се запитайте вие лично какво сте видели от тези евросредства. Някои си направиха къщи за гости, други село не видели, усвоиха едни субсидии, трети селски туризъм, като не отбелязаха и един турист да ги е посетил. И това е основен проблем, който вероятно в другите европейски страни го няма. Всички плащаме вноската към ЕС, но малцина Бокуизбрани усвояват европарите, които получаваме от там. И да, трябва да бъдем благодарни, че то 1300 години без ЕС да ни спонсорира, как сме оцелели, направо идея си нямам! Лично си спомням как всички български училища бяха ремонтирани и в прекрасно състояние и то само с държавни пари. И никой не слагаше табели на кого трябва да бъдем благодарни, че е ремонтирал училището! Нито се бъркаше как да напишем историята си и не отричаше Баташкото клане!

ЕС доказа, че в този си вид е тромава, непрактична и безкрайно скъпа структура. Която не отговаря на очакванията на европейските граждани. Добрите идеи се изкривиха, свободата на движение доведе до миграция на огромна част млади, кадърни и образовани българи и обезлюди България, вместо свободно пътуване, хората пътуват на „гурбет“, а в Европа дойдоха хора от всички континенти, като криворазбраната толерантност доведе до огромни проблеми с интеграцията.

Очаквахме ЕС да се справи с корупцията и правосъдната система в България. На практика, откакто сме в съюза, корупцията се увелици, а правосъдието се превърна в пародия. Суверинитет вече нямаме, а всеки опит за самостоятелна външна или вътрешна политика бива наказван от Брюксел.

А сега за всички тези удоволствия и най-вече да гледаме селфитата и лайфовете на Бойко Борисов на европейските форуми, ще плащаме пари, с които сметнете колко училища, болници, пътища могат да бъдат построени! И то да сме благодарни на себе си, защото всъщност ние, данъкоплатците, даваме парите за всичко!

Адв. Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар