Откачения Борисов (думи на Лавров) щял да ни “лекува” с ветеринарни ваксини???!!!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Учени и специалисти опровергаха твърденията на фейк премиера Борисов, че е предстоящо производство на ваксини в България.

Кунчев не знае какво има предвид премиерът, а акад. Петрунов каза, че вероятно става дума за ветеринарни препарати.

Ден по-рано премиерът обяви: “Имаме готовност за започване производството на български ваксини. Обещах пред Европейската комисия да изпратим веднага на какъв етап е нашата база. Много съм щастлив, защото на европейската карта за ваксинация ще се присъедини и България.

Много държави ще си отдъхнат. За 16 месеца ще произведем стотици милиони ваксини и ще спасим стотици милиони животи. Дори да стартират днес другите, ще са с 16 месеца след нас”. Той направи това при посещението си в новата фармацевтична база към “Антибиотик” в Разград.

Дeн след това представители на здравните власти и експерти реагираха нееднозначно на заявеното от премиера, че и в България ще се произвеждат ваксини срещу коронавируса, разказва БНР.

Пред БНР главният здравен инспектор Ангел Кунчев заяви, че не знае какво е имал предвид премиерът и посочи, че България е далеч от евентуално разработване на своя ваксина.

„Зная, че се работи в БАН по наша ваксина, но е на твърде ранен етап, там изобщо не са започнали предклинични проучвания. Другият вариант е да се произвежда ваксина съвместно с друг производител, просто да се използва базата. Но действително не мога да кажа какво е имал предвид“

От своя страна имунологът академик Богдан Петрунов заяви, че в посочената от премиера база в Разград няма да бъде произвеждана ваксина срещу коронавируса.

„Това е голям завод наистина, чиято основна цел ще бъде производство на ветеринарни ваксини, вероятно и бактериални ваксини ще се правят там, но това е нещо в бъдещето, няма нищо общо с ваксината за Covid“, отбеляза той.

Според икономиста Тихомир Каменов в Разград само ще бъдат опаковани продукти на чужди компании. „Тази сутрин разбирам, че става дума за една миялна и една пълначна машина, евентуално за производство на ваксини на ишлеме. Само че тук става дума за първично и вторично опаковане на ваксини“, каза той.

Фейк здравният министър Костадин Ангелов даде да се разбере, че само Борисов си разбира и си вярва на твърденията за скорошно “производство на ваксини”.

„На ниво ЕС върви една комуникация за създаване на така наречената програма „HERA инкубатор“. Идеята е да се обединят производствените мощности на всички страни, за да могат да произвеждат ваксини, регистрирани на територията на ЕС. България ще подаде заявка за участие”, обясни той и даде да се разбере, че това няма как да се случи скоро.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар