Открит е теч в проблемния космически кораб Boeing

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След години на закъснения, големи преразходи на бюджета и значителни технически проблеми, първата тестова мисия с екипаж на космическия кораб на Boeing все още не е полетяла.

Миналата седмица служители забелязаха странен “жужащ” шум, докато двамата астронавти на НАСА вече бяха на борда. Изстрелването бе прекратено, а инженерите откриха проблем с клапан на ракетата Atlas V на United Launch Alliance.

Датата за изстрелването бе отложена за 10 май, а в последствие за 17 май. От НАСА обаче обявиха, че са открили малък теч на хелий в сервизния модул на космическия кораб. Това значи ново отлагане на полета, пише CNN.

“Сега екипите се насочват към дата на изстрелване не по-рано от вторник, 21 май, за да завършат допълнителни тестове”, пише Boeing в изявление.

В допълнение към драмата, миналата седмица изпълнител на НАСА предупреди, че изстрелването трябва да бъде спряно. Предишният път, когато космическият кораб издавал “жужащ” звук бе открит сериозен проблем с неговите клапани, който го заземи за почти година.

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар