Откриха “виртуални животни” във фермите – Земеделие – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Между избраните на случаен принцип животновъдни обекти бяха установени и такива, в които вече не се отглеждат животни, като тази информация все още не е отразена във ВетИС. Броят на техническите грешки е изключително нисък, показват още данните.

В краткосрочен план БАБХ ще направи актуализация на данните за активни животновъдни обекти в системата си, чрез административни проверки. Информацията за животните ще се актуализира, а обектите без животни ще се “деактивират” служебно. Едновременно с това се предвижда и въвеждането в експлоатация на нов модул към ВетИС, който ще даде възможност на фермерите да подават уведомленията за животните си. По този начин ще се подобри комуникацията на заинтересованите лица за актуализиране на данните за животните в системата, в рамките на законовоопределените срокове.

Създава се и система за незабавно и едновременно уведомяване на МЗХГ, БАБХ и ДФЗ за установени по време на проверките несъществуващи и неидентифицирани животни в обектите на фермерите. За тях ще бъдат налагани съответните санкции.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар