Откриха мъртъв вътрешен информатор от Boeing

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Джон Барнет, бивш служител на Boeing, е открит с огнестрелна рана в главата си, пред мотел в Южна Каролина. Според органите на реда в САЩ става дума за самоубийство.

Барнет е работил 32 години за компанията, напускайки я през 2017 г., пише BBC. Преди смъртта си той започва да изсветлява производствените проблеми в Boeing, съобщава “Ройтерс”.

Барнет е бил мениджър по качеството на произведените за гражданската авиация самолети. В последствие той разкрива “сериозни проблеми с безопасността на Boeing 787 Dreamliner“.

По думите му понякога на самолетите се монтират негодни части, а работниците монтират под напрежение. Според него за Boeing спазването на сроковете за доставка било с приоритет пред качеството.

Според адвокатите на Барнет той бил важен свидетел по текущо дело срещу Boeing.

Той беше в много добро настроение и наистина очакваше с нетърпение да остави този етап от живота си зад гърба си и да продължи напред. Нямаше никакви индикации, че ще посегне на живота си. Никой не може да повярва“, разказват адвокатите.

Одит, извършен от Федералната агенция по авиация (FAA) на САЩ при производството на самолетите 737 MAX на Boeing, е установил наличието на сериозни пропуски, предават от “Ройтерс” и БТА.

Проверката на агенцията е открила нарушения в 33 случая при направени 89 теста. Доставчикът Spirit AeroSystems, който изработва фюзелажа за самолета, например, е издържал само 6 от общо 13 проверки.

Разследванията започнаха след инцидент от 5 януари, при който врата на 737 MAX се откъсна по време на полет. Именно този инцидент наложи нова серия проверки в Boeing.

Междувременно, на 11 март Boeing 787 Dreamliner претърпя авария, която бяха ранени 50 души.

От Boeing изказват съболезнования за смъртта на Барнет.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар