Откриха неизбухнала бомба от Втората световна война в Плимунт, евакуираха 3000 души

Откриха неизбухнала бомба от Втората световна война в Плимунт, евакуираха 3000 души

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Неизбухнала бомба от Втората световна война се очаква днес да бъде транспортирана през улиците на югозападния английски град Плимут от военен конвой, за да бъде контролирано взривена в морето, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Полицейските служби на графство Девън и графство Корнуол казаха, че бомбата, намерена в двора на жилищна сграда, ще бъде пренесена до дока “Торпойнт Фери”, за да бъде спусната в морето от другата страна на вълнолома.

Повече от 3000 души бяха евакуирани от домовете си и дори живеещите близо до маршрута на конвоя трябваше да напуснат домовете си.

Решението да се премести бомбата беше взето, след като специалисти по обезвреждане на бомби направиха оценка на риска и заключиха, че в случай на детониране на устройството в двора, опасността от значителни щети, включително разрушаване на няколко къщи, ще бъде прекалено голяма.

“Това е вариантът с най-малко възможни последствия”, заяви старши полицейски офицер Фил Уилямс.

Основната железопътна линия в града ще бъде затворена, тъй като минава през кордона, докато фериботите ще бъдат спрени и автобусите ще бъдат отклонявани. Училища и детски градини също са затворени, а всички търговски обекти в зоната на кордона същ са получили указания за евакуация, за да се осигури гладкото протичане на операцията.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар