Откриха примеси в още една партида на Модерна в Япония – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Чужди вещества са открити в още една партида на ваксината срещу коронавирус, произведена от американската компания Moderna, доставена в Япония. Това беше съобщено в неделя на уебсайта на префектура Окинава.

Отбелязва се, че по време на ваксинацията в град Наха (административният център на Окинава) в няколко спринцовки е намерено черно вещество. По време на проверката в друга спринцовка бяха открити розови примеси. Общо около 400 души са били ваксинирани с ваксината от тази партида, но се твърди, че това е направено, след като лекарите визуално са проверили чистотата на веществото в спринцовките. При ваксинираните не са докладвани здравословни проблеми.

Междувременно, партидният номер на тази ваксина е различен от трите други, които бяха спрени от японското министерство на здравеопазването, труда и социалните грижи. Поради този инцидент ваксинацията в един от ваксинационните центрове в Окинава е спряна, информира БГНЕС.

По-рано японското министерство на здравеопазването обяви спиране на употребата на около 1,63 милиона дози ваксини на Moderna от три партиди, произведени в Испания. Размерът на неизвестните частици, открити в тях, достига няколко микрограма.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар