Откриха тялото на последната издирвана жертва в калта, затрупала италианския остров Иския

Откриха тялото на последната издирвана жертва в калта, затрупала италианския остров Иския

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Италиански спасители откриха тялото и на последната издирвана жертва на калното свлачище, затрупало остров Иския. Загиналата е 31-годишна жена, която се водеше за безследно изчезнала, предадоха световните агенции.

С това броят на жертвите нарасна на 12. Сред тях е и 58-годишната българка Николинка Ганчева Благова.Според геолози лошото време може да причини още свличания на земни маси на острова.


Бедствието на 26 ноември бе предизвикано от съчетаването на няколко фактора – рекордни валежи, нестабилен терен, обезлесяване, прекомерно строителство и липсата на поддръжка на нестабилните или обезлесени терени.

Спасителните дейности бяха силно затруднени от огромното количество кална земна маса и каменни отломки и всичко останало, завлечено от тях. Поради това разчистването ще продължи месеци наред.

Големи дискусии има за незаконното строителство, тъй като островът е с висок хидрогеоложки риск, а наводнения и свлачища край Казамичиола има още от края на 18-ти век, предаде БНР.

За пострадалия район сега правителството отпусна финансова помощ от 12 милиона евро, а област Кампания – 4 милиона евро.

Прокуратурата в Неапол води разследване за непредумишлено убийство и нанесени щети срещу неизвестни лица, както и причините за три неизпълнени проекта за инженерно укрепване на терена срещу свлачища и наводнения въпреки наличните средства.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар