Отлагат абитуриентскита балове за юли, а може и за септември

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Има вероятност учебната година да бъде удължена. Всички трябва да се настроят, че лятото тази година ще се учи малко повече обясни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в ефира на bTV.

Най – много ще бъдат засегнати юни месец и малко от юли месец, съобщи той. „Всички трябва да имаме нагласи, че карантината ще продължи и родителите да знаят, че юни месец няма да ходят на почивка“, посочи още Красимир Вълчев.

„Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, защото учениците няма да са в равнопоставена  среда“, обясни още министърът. По думите му абитуриетнските балове вероятно ще са през юли.

„Учителите в детските градини също трябва да се нагласят за това  – че ще се учи повече. Много родители са вече с изчерпван отпуск. Родителите вече няма да могат да си позволят да гледат децата си, нито може би ще имат финансови ресурси за частни занимални“, обясни още министърът.

Това не било притеснително.

Сега ще се почива, после ще се наваксва.

Зрелостниците обаче са доста объркани.

Някои са поръчали тоалетите си, други са си платили екскурзии в чужбина, а трети се чудят как ще кандидатстват в университет и дали годината няма да бъде пропиляна.

Но истинските факти са, че ходят или не ходят децата на училище, нацията става все по-неграмотна.

Станислава СЛАВОВА, Istinata.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар