Отличници: КАТ успя да глоби 50% от всички шофьори в последната година! Бюджетът пълен, катастрофите също… Пари е важно да събираме

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Днес ще бъде представен вторият годишен доклад от проекта „Индекс за безопасно шофиране“, който ни запознава със самооценката на поведението и реакциите при шофьорите.

Тазгодишното допитване до 56 хил. души показва, че половината от всички водачи са били глобявани през последните 12 месеца.

Обстоятелството че толкова високо ниво на глобяване, не води до намаляване на катастрофите, сочи към Истината за случващото се по пътищата.

А то е, е КАТ се е превърнал приходна агенция, която да генерира приходи от глоби, а не се стреми да намали произшествията.
Нито се прави достатъчно, за да се подобрят пътищата.
Едиственият смисъле  е едно безкрайно скубане на пари от народа.
От високорисковите групи всеки пети пък е имал инцидент на пътя.
Най-тревожното, за което КАТ не прави нищо, е комбинацията между агресия, високоскоростно шофиране, ниска концентрация и неумения, подчерта Спасова и добави:
„Тази комбинация е характерна за най-младите шофьори, които са най-уверени в себе си и за тези, които карат мощни и скъпи автомобили. Тази комбинация води до най-голяма част от тежките произшествия с жертви и ранени“.
Общественият интерес към темата е огромен, а оттам натискът към институциите да решат проблема също е огромен. Всички полагат усилия, защото имаме цел – да намалим жертвите на пътя на половина до 2020 г., каза още Яна Спасова:
„Промяната ще дойде от нас, не от институциите. Колкото и санкции да бъдат налагани, това не води до много сериозни резултати. Това, което ще доведе до резултат, е ако се възприеме съвременният подход в пътната безопасност, който касае не само водачите и контролът, но и инфраструктурата, превозните средства, медицинската помощ. Ако се промени нагласата към движението по пътищата изобщо, тогава нещата ще се променят и водачите ще започнат да обръщат внимание на грешките си“.
източник: https://speednewsbg.blogspot.com/2019/10/50_23.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар