Отлично, ГЕРБ: България ваксинира 4 пъти по-бавно от Румъния

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

При продължаващ нисък темп на имунизация сме изправени пред нови ограничения в икономиката, което би довело до по-нисък растеж на БВП от предвидения

 

Според данните на немския институт “Робърт Кох”, публикувани в най-голямото немско списание Шпигел, изключително нисък е броят на хората, ваксинирали се в България. Данните са както следва: Първа ваксина са направили 302 517 души или това прави 4,4% от населението. Втора ваксина е поставена на 73 853 души или това прави 1,1% от населението. На ден се ваксинират средно по 713 човека. Това е последното място в Европа.

За сравнение посочените данни показват, че България значително изостава от Румъния, с която до скоро се сравняваше по почти всички показатели на развитие на страната.

Темпът на ваксиниране в Румъния върви с около 4 пъти по- бързо, отколкото у нас. Първа ваксина е направена на 1,7 млн души или това са 9,1% от населението. Втора ваксина е направена на 776 407 души или това прави 4% от населението. На ден се ваксинират средно по 2 680 човека;

При продължаващ нисък темп на ваксинация сме изправени пред нови ограничения в икономиката, което би довело до по-нисък растеж на БВП от предвидения и без това не толкова висок ръст от 3- 3.5%.

Преди ден излезе и статистиката за смъртността, според която България е на първо място в Европа по този показател и на второ в цял свят, след Мексико.

 

Източник “Фрогнюз”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар