Отлично, ГЕРБ: Паднаха 10 сантиметра сняг и проходите “Шипка” и “Превала” вече са затворени! Няма кой да чисти

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проходът Шипка има забрана за движение на всички моторни превозни средства.

Ограничава се движението на моторни превозни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода Превала поради снеговалеж и снегопочистване.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ – api.bg, както и по всяко време на денонощието  на тел. 0700/ 130-20.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месец март. Днес метеорологичната обстановка в страната ще остане сложна. В Северна и Западна България ще продължи да вали сняг и дебелината на снежната покривка ще се увеличава.

В по-голямата част от Горнотракийската низина и по Черноморието ще продължи да вали дъжд. Значителни ще бъдат валежите на места в Западна България, Предбалкана и Рило-Родопската област. С умерен, в Източна България и Дунавската равнина и силен вятър от североизток ще продължи да нахлува студен въздух.

По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 0° и 5°, в крайните южни райони до 7-8°.

Над планините ще е облачно, мъгливо.

Снеговалежите ще продължат, като на места в масивите от Западна България и Рило-Родопската област ще бъдат значителни. По планинските проходи ще има виелици. Ще духа силен вятър от изток-югоизток.

Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар