Отлично, ГЕРБ: След повишението на цената на газа се очаква и повишение на цената на тока

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От министерството на енергетиката в България за пореден път ще ни изненадат неприятно!

Според запознати ЕРП тата вече са поискали увеличение на цената на тока с поне 20% и министър Петкова се е съгласила, че мотивите им са подкрепени с достатъчно доказателства, че цената на тока трябва да се повиши!

Очаква се искането на ЕРП тата да се внесе в КЕВР и там да се вземе окончателното решение за новото повишение на цените на електрическата енергия в България.

 

Основен мотив за това увеличение е повишаването на цената на газта, както и че цените в България са най – ниски в целият европейски съюз. От своя страна Теменужка Петкова коментира новото увеличение на цената на тока с думите:

-” Новата цена на тока няма да се отрази на домакинствата, все пак ако приемем, че едно домакинство потребява ток за 50 лева, 10 лева отгоре няма да са фатални предвид ръста на заплатите и пенсиите в България през последните 10 години управление на Герб и Бойко Борисов, където ръста на заплатите специално е с поне 500 – 600 лева отгоре. Все пак цената на тока в България е една от най – ниските в целият ЕС, но за да има качествена услуга, ЕРП тата трябва да инвестират постоянно в мрежите си.”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар