Отлично, ГЕРБ: 24% от абонатите на Топлофикация с увеличени сметки в намаление

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„24% от битовите потребители през октомври са получили нови изравнителни сметки и ще се наложи да доплащат, въпреки че на 3 март 2020 г. премиерът Борисов обяви намаление на природния газ с над 40 % и това следваше да намали съответно и сметките на хората за парно и топла вода. 

Не просто нямаше намаление, а в следващите кризисни месеци хората ще са принудени да плащат нереалистично високи и незаконно изчислени изравнителни сметки”, посочва Мая Манолова.

В 19’ имаме два такива случая – първо фиксирано минимално намаление с 8 вместо 28%, после още една сметка, вече за доплащане нови 50% върху изравнителната сметка.

И то при положение, че дори не е използвано парно през сезона, а само топла вода. Това, разбира се, става след изтичане на срока на обжалване на сметките, т.е. няма начин за търсене на права. „Причината е, че „Топлофикация – София“ ЕАД е използвала фактурираните количества енергия, а не действително разпределените от топлинните счетоводители количества енергия. Още от месец април 2020 г. разпределените количества са били известни на Топлофикация – София и КЕВР. Тоест, при изчисляването на новите задължения на потребителите е можело да бъде избегнато ограбването им с 1,67 млн. лв”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар