Отлично! САЩ ни подаряват 2 разбити и изхвърлени от експлоатация изтребители F-16

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американските ВВС възнамеряват да дарят безплатно два изведени от експлоатация изтребител-бомбардировачи F-16 на българските ВВС, съобщи 24 часа.

„Посолството на САЩ има удоволствието да съобщи, че ВВС на САЩ възнамерява да прехвърли два изхвърлени от експлоатация самолета F-16 на българските ВВС веднага щом получат одобрението на Конгреса на САЩ.

По искане на българското правителство тези два самолета ще бъдат предоставени в съответствие с програмата „Трансфер на излишни военни продукти в чужди държави“ за запознаване с оборудването и обучението на техническия персонал на българските ВВС “ /и за игра на децата – ПИ/, – цитира изявлението на американската дипломатическа мисия в София ТАСС .

 

Американското посолство поясни, че бойците ще бъдат дарени във връзка със закупуването от България на осем самолета F-16 Block 70 от Lockheed Martin.
Припомняме, че през юли 2019 г. българското правителство одобри проект на споразумение със САЩ за закупуването на осем изтребителя F-16 от Lockheed Martin. По-късно обаче президентът на България Румен Радев наложи вето върху закупуването на изтребители F-16 от САЩ.

 

 

Поглед.инфо

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар