Отложиха за “неопределено време” първия полет с хора на космическия кораб на Boeing

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изстрелването на първия пилотиран космически кораб “Старлайнър” на компанията Boeing към Международната космическа станция (МКС) е отложен за неопределено време, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Решението е взето съвместно с НАСА. По-рано беше съобщено, че инженерите работят по отстраняване на проблем свързан с “изтичане на хелий, което е открито в сервизния модул на апарата“.

Вижте как изглежда космическият кораб на Boeing >> >> >>

Изстрелването на “Старлайнер” на компанията Boeing бе планирано за 6 май от космическата площадка Кейп Канаверал, Флорида, но бе отложено, след като екипажът бе заел местата си. Решението бе взето поради проблеми, възникнали с клапан на ракетата носител “Атлас V” на ULA. След това полетът бе отложен първо за 10 май, после – за 17 май и след това за 25 май.

Екипажът включва астронавтите на НАСА Бъч Уилмор и Суни Уилямс. Те трябваше да останат на МКС за една седмица. Предвидено бе “Старлайнър” да се приземи на площадката “Уайт сендс” в щата Ню Мексико.

Очакваше се основната мисия на полета да бъде тестване на способността на космическия кораб да превозва екипажи до МКС и да ги връща на Земята.

Космическият кораб на Boeing е преследван от множество проблеми – корозия в капсулата, причинена от неочакван конденз; проблеми с клапаните на двигателите; проблеми в парашутната система; разхлабени части, които падат от кораба при транспорт към ракетната площадка; софтуерни проблеми, правещи невъзможно изпълнението на мисията. Забавянето на първия полет спрямо оригиналния план е 7 години.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар