Отложиха преброяването на населението в Северна Македония за наесен

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преброяването на населението в Република Северна Македония вместо от 1 до 21 април да се проведе от 5 до 30 септември, а местните избори вместо в първата половина на октомври да бъдат през втората половина на месеца, са се договорили днес лидерите на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ Зоран Заев и Християн Мицкоски на среща на четири очи, продължила повече от два часа, съобщава информационният сайт “360 степени”.

Това обяви след срещата Християн Мицкоски, като добави, че е постигнато и съгласие за изменения в изборния кодекс, така че още утре в парламента ще започне процедура във връзка с набавянето на скенери за пръстови отпечатъци.

Опозиционният лидер каза, че са обсъдили и въпросите за избор на кметове на първи кръг и за гласуване на диаспората на парламентарни и президентски избори извън дипломатическите и консулските представителства.

От ВМРО-ДПМНЕ оценяват срещата като успешна, а Мицкоски обеща край на бойкота на парламента и посочи, че опозицията ще работи заедно с мнозинството по всички закони, свързани с реформите, икономиката и пътя към ЕС.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар