Отмениха бедственото положение в област Шумен

Отмениха бедственото положение в област Шумен

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Със заповед на областния управител проф. Добромир Добрев бедственото положение на територията на общините Нови пазар, Никола Козлево, Венец, Каолиново, Каспичан и Хитрино, считано от 16:00 часа на 21 ноември, се отменя, съобщиха от областната администрация в Шумен, предаде БТА.

Обстановката в засегнатите общини постепенно се нормализира и тежката ситуация е овладяна след бурния вятър, блокирани пътища, снегонавявания, прекъснато електроснабдяване и водоснабдяване. Действията по преодоляване на всички щети продължават и всички структури в тези общини започват да функционират нормално, посочват от държавната институция.

Екипите на „Електроразпределение Север“ са на място и работят по отстраняване на авариите и пускане на захранването към селата Векилски, Пет могили, Каравелово и Красен дол в община Никола Козлево и село Тодор Икономово в община Каолиново. До края на деня се очаква електрозахранването в тези населени места да бъде възстановено. Водоподаването поетапно се възстановява след пускане на захранването към съоръженията на ВиК-Шумен, допълват от областната администрация.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар