Отмъщение! ГЕРБ намаляват детските на семйствата, кито не са гласували за тях

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Родителите, чиито доходи са около минималната заплата, може да загубят една пета от сумата за детски надбавки, съобщи Би Ти Ви.

Това предвиждат промените в закона за бюджета за 2020 г.

Причината е, че минималната заплата се увеличава административно от 560 лв. на 610 лв. (8.9%), докато праговете за отпускане на помощта се замразяват на тазгодишните нива. Така само заради това увеличение родители, получавали досега помощта в пълен размер, могат да се озоват в по-високодоходната група и помощта да им бъде намалена с 20%.

Според публикувания вече бюджет – детските надбавки няма да се променят тази година. Така месечната помощ за отглеждане на дете до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст, се отпуска на семейства, чийто доход не е по-голям от 400 лв. месечно на член от семейството. Ако средният доход е по-висок, семейството получава 80% от помощта.

За едно дете сумата е 40 лв., за две деца – 90 лв. за три деца – 135 лв., за четири – 145 лв., а за всяко следващо сумата се увеличава с 20 лв.

Сметкатака при повишаване на минималната заплата показва – ако двамата родители са на минимална заплата, средният доход е 373 лв. на човек, а полагащата им се помощ за детето е 40 лв. месечно.

След 1 януари средният доход в семейството ще се вдигне на 406.6 лв. на човек, с което детските надбавки ще намалеят с 8 лв. Ако децата са две, намалението ще е с 18 лв., а ако са три – с 27 лв.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар