Отнеха адвокатския лиценз на Руди Джулиани

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Апелативен съд във Вашингтон отне адвокатския лиценз във федералния окръг Колумбия Руди Джулиани – бившия адвокат на експрезидента на САЩ Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Той издаде заповедта, позовавайки се на лишаването преди две седмици на Джулиани от правото да упражнява адвокатска професия в щата Ню Йорк. Тогава нюйоркски апелативен съд стигна до заключението, че адвокатът на Тръмп е излъгал, твърдейки, че победата на клиента му на президентските избори през ноември е била открадната.

Според съда, разгласявайки лъжливи твърдения, Джулиани е заплашил обществения интерес и може да подкопае доверието в изборния процес.

“Тези неверни твърдения са направени с цел неправилна подкрепа на тезата на Джулиани, че поради широко разпространена измама на вота на гласоподавателите, победата на президентските избори през 2020 г. е открадната от неговия клиент”, съобщи Нюйоркският съд и добави, че поведението на бившия кмет на града “заплашва общественият интерес” и поради това се налага временно преустановяване на адвокатската му практика в очакване на по-нататъшно производство пред Адвокатският комитет по жалбите.

Бившият адвокат на Тръмп обяви, че ще обжалва решението да му бъде отнет лицензът в столицата на САЩ.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар