Отнеха две деца от баща, след като едното се оплакало от побой

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Две деца на 11 и 14 години са били изведени от семейството си, след като едното се оплакало в училище, че е било бито от баща си.

За случая в Плевен разказа bTV.

Сигналът за насилие над децата е подаден от училището им.

Преди около месец 11-годишно момиче се оплакало, че баща му го набил. Социалните извели детето заедно с 14-годишната му сестра от учебните часове и ги настанили в кризисен център.

От социалната дирекция в Долна Митрополия реагират незабавно. Категорични са, че действията им са по закон и че се касае за физическо насилие в семейна среда. По тялото на 11-годишното момиче били открити следи от физическо насилие.

Въпреки че сигналът е еднократен, незабавно е предприета временна мярка за закрила. Децата са изведени от семейството, още докато са на училище и са настанени в кризисен център в Плевен без знанието на родителя, съобщава bTV.

Пред репортерския екип сужителите в кризисния център увериха, че момичетата се чувстват добре. Искат обаче да се приберат у дома. Според социалните оттук нататък думата има съдът. Само той може да постанови кое е най-доброто за децата. В момента те са отписани от досегашното си училище.

 

Бащата Павлин Михайлов обясни в предаването „Тази сутрин”, че е ударил шамар на 11-годишната си дъщеря, защото си изцапала новите дрехи. Посегнал ѝ с пръчка. Той заяви, че съжалява, но не смята, че е лош баща и не възпитава децата си чрез насилие. Майката ги е изоставила и сега той се грижи сам за тях.

Адвокатката му Татяна Кюркчиева твърди, че са нарушени правата на бащата и децата. Тя обясни, че според Европейската конвенция защитеният кризисен дом е място за лишаване от свобода. Подали са молба за свиждане, за да може той да вижда децата си.

Докато е в кризисния център 11-годишното момиче е прегледано от психиатър и му е поставена диагноза „Шизофрения”. Назначено е лечение с три вида лекарства. В момента детето се намира в психиатрична клиника във Варна, където ще преценят какво е състоянието му, допълва bTV.

На 11 април предстои съдът да се произнесе дали децата да бъдат настанени в кризисен център.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар