Отново сменят директора на БДЖ, Ангел Стоянов си тръгва след 4 месеца на поста

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Инж. Ангел Стоянов е освободен от длъжността изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД. Той си тръгва от поста след едва 4 месеца, след като бе назначен през април т.г.

На негово място като член на Съвета на директорите е назначен инж. Атанас Атанасов, който е дългогодишен служител в железницата, съобщиха от БДЖ.Инж. Атанасов е дипломиран магистър във ВТУ „Тодор Каблешков“ по специалност „Технология и организация на железопътен транспорт“, след което е завършил магистърска специалност „Мениджмънт и маркетинг“ в бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“.


Заемал е редица експертни и управленски длъжности в експлоатационната дейност на БДЖ, свързана основно с осъществяване на спедиция и товарна дейност.

Предстои провеждане на заседание на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, на което ще бъде избран нов изпълнителен директор на дружеството.

Освобождаването на Стоянов идва само 4 месеца, след като той беше назначен на длъжността. Това обаче не е първата такава смяна в БДЖ. Само 4 месеца изпълнителен директор беше и неговият предшественик – проф. Йордан Мирчев.

В края на август служебният заместник-министър на транспорта Красимир Папукчийски се запозна с актуалното състояние на  „Български държавни железници“ и обяви, че то е притеснително. Като пример той посочи лошото състояние на парка – локомотиви и вагони, както и ежедневно генерираното закъснение при изпълнение на графика на движение на бързи и пътнически влакове.

За „БДЖ – Товарни превози“ той отбеляза, че състоянието е изключително трагично, от гледна точка на ремонт на вагони и локомотиви, а вземанията, които са просрочени и несъбрани, възлизат на 23 млн. лева. 

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар