Отрова по улица на София уби пет кучета

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Само за няколко часа отрова, разпръсната на улица в София, уби пет кучета. Стопани разказват, че препаратът е бил толкова силен, че животните умирали за минути, съобщи Нова телевизия. На различни места са поставени кренвирши, напълнени с бяло вещество.

Собственици на животни са подали сигнал до 112. Оттам обаче заявили, че няма извършител и няма какво да се направи.

Полицията има разписана от 2014 г. процедура за незабавно реагиране при такива случаи. Тя очевидно не е спазена от човека, получил сигнала, посочи Явор Гечев, собственик на животно.

Процедурата предвижда веднага на мястото да бъде изпратен полицейски екип, който да направи оглед. Тогава се преценява дали да се повика ветеринар и да се вземе проба.

„Може би, трябва да пострада някое дете, за да се задействат най-накрая от полицията и да разработят много ясна процедура и тя да се спазва„, уточни още той.

Източник: News.BG

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.