“Отровното трио” към посланиците у нас: Гражданският мир е застрашен “Отровното трио” към посланиците у нас: Гражданският мир е застрашен

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Отровното трио” отправи обръщение към посланиците у нас, в което заявява, че е заплашен гражданският мир в България, съобщиха организаторите на протестите проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и пиар експертът Арман Бабикян.

 

Обръщението е изпратено до посланиците на държавите-членки на ЕС, САЩ и Великобритания, както и до представителството на ЕК в България. В текста, изпратен и до медиите, се посочва, че всекидневните мирни граждански протести в страната продължават повече от два месеца.

“Всекидневните мирни граждански протести в страната продължават повече от два месеца. Те са протест срещу нарушаване на основни граждански права в България, чудовищна по размерите си корупция и погазване принципите на демокрацията. Престъпното срастване на изпълнителната и съдебната власт ескалира напрежение в управлението, което предприе действия не срещу язвите, изброени по-горе, а срещу мирно протестиращите граждани, чиито брой се увеличава с всеки изминал ден. Отказът от диалог и безсилието на властта я доведоха до силово нападение срещу мирните протести на гражданите и предприемане на редица противоконституционни мерки, довели до много пребити и обгазени хора, малтретирани от полицията протестиращи и незаконни арести”, се казва в обръщението.

“Напрежението в първата седмица на септември заплашва гражданския мир в България, което по никакъв начин не се съотнася към държава, изпълнила критериите за присъединяване към ЕС и в частност тези за стабилни институции, гарантиращи демокрацията, върховенството на закона и човешките права”, посочват от “Триото” и изброяват критериите върховенство на закона, пазарна икономика, стабилна демокрация.

“След бруталното насилие над мирно протестиращите граждани, институции като прокуратурата, която по презумпция би следвало да защитава правата на гражданите в Република България, мълчи безучастно, с което става част от престъпленията, които се извършват срещу българския народ”, се казва в обръщението.

“Корупцията и мафиотското управление ерозират в небивал размер системите за сигурност на страната и правят Алианса (НАТО) уязвим в голяма степен за проникване от чужди интереси”, изтъкват от “Триото”.

Обръщението към чуждестранните посланици завършва с думите: “Наясно сме, че заради характера, статута и ангажиментите, които са Ви вменени, не можете да вразумите властта в България, но можете да предадете информацията, която Ви предоставяме, на Вашите правителства”.

“Триото” декларира, че протестите ще продължат мирно, “като съзнателно гражданско общество”, до постигане на целите си.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.