“Отровното трио” пита: Защо Гешев живее в правителствена резиденция?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Няколко въпроса за били отправени до Министерския съвет и прокуратурата по Закона за достъп до обществената информация. В тях “Отровното трио” пита дали главния прокурор Иван Гешев живее в резиденция “Бояна”, на какво основание и имало ли е друг главен прокурор с подобна привилегия.

Въпросите касаят и това дали е бил извършен ремонт на жилището и каква е била неговата стойност, както и кой е бил изпълнител, ако е имало обществена поръчка.

“Питаме още охраняван ли е Иван Гешев от Бюрото за защита на свидетелите на територията, която се охранява от НСО”, допълниха още от “Отровното трио”.

 

“Джовани Фалконе живееше в казарми при карабинерите, защото се бореше с мафията. Иван Гешев пази мафията и затова мафията го взе при себе си”, това заяви адв. Николай Хаджигенов пред журналистите.

 

“Отровното трио” коментира и провокацията от блокадата на Софийския университет. Те я определиха като недопустима, а действията на полицията – като частични.

 

“Лицата извършиха насилие по отношение на протестиращите. Същите тези не бяха арестувани, а бяха и допуснати на пресконференция няколко часа по-късно. Има нещо систематично. Тези побои и акции вече са разрешени, но и насърчавани”, посочи проф. Велислав Минеков, който заяви, че ще се търси отговорност.

 

По думите на Арман Бабикян днешната пресконференция на прокуратурата е политически акт.

 

“Не знам защо са решили да организират политическо мероприятие. Обсъждането в този състав на чисто политически въпроси, свързани с държавното устройство, е в правомощие на българското Народно събрание. Очаквам Басейнова дирекция да се събере до Черно море”, коментира още той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар