“Отровното трио”: Срещу нас има обвиненя за подривна дейност, следят и подслушват ни, четири нови “цецомобила” са в частни ръце

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
“Знаем, че срещу нас има предявени обвинения и ни разследват, че сме работили против устоите на държавата, подготвя ли сме терористичен акт… Службите ни следят и подслушват… В България са внесени 4 нови апаратури за проследяване и прослушване, които се намират в частни ръце”, заяви проф. Велислав Минеков от “Отровното трио”.

Три от главните действащи лица на протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев – Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков, дадоха брифинг пред медиите от “Триъгълника на властта” в София. От “Отровното трио” заявиха, че са следени от прокуратурата и службите със скъпи, новозакупени мобилни устройства и пожелаха да узнаят защо. Тримата твърдят, че части от техни разговори дори са се появили в някои медии и биха искали да чуят отговора на държавното обвинение по казуса, преразказва Факти.бг.

Бабикян, Минеков и Хаджигенов твърдят, че от управляващата партия ГЕРБ използват записите като рекет, както пред 90-те години на миналия век, чрез който биват сплашвани с уволнения и силова намеса.

“Към нас са предявени обвинения, службите работят с обвинения, че ние работим срещу държавата”, коментираха от “Отровното трио”.

Адвокат Николай Хаджигенов заяви, че нито един от 1800-те прокурори няма да образува дело срещу Иван Гешев. Той посочи, че имало достатъчно данни за прокурори в страната, обвинени за присвояване в особено големи размери и изнудвания на хора чрез рекети.

Хаджигенов обоснова искането на оставката на Иван Гешев с бездействието на прокуратурата въпреки разобличенията за различни престъпления, извършени от прокурори, описани в разследването на “Антикорупционен фонд” – “Осемте джуджета”

“Кога главният каскет на Републиката ще образува досъдебно производство срещу тези прокурори?”, чуди се адвокатът.

 

Хаджигенов е убеден, че оставката на главния прокурор Иван Гешев е неизбежна, а до нейното осъществяване протестите ще продължат с пълна сила. Той заяви, че пътните блокади из страната също ще продължат до отвоюването на исканията на недоволните граждани.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар