Отровното трио: Стоим до всеки журналист, който не иска да мълчи като пън

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Във връзка с нападението на едноличната власт на Бойко Борисов срещу Телевизия Евроком и критично настроените журналисти Сашо Диков, Люба Кулезич и Владимир Береану, заявяваме, че това е поредният опит да бъде смачкана една медия и по този начин – потъпкана свободата на словото. Проверката на рекламодателите винаги поставя в застрашено положение фирмите, които са се осмелили да доверят популярността на продуктите и услугите си на този телевизионен канал. Това плаши и бъдещите рекламодатели, като обрича на финансов крах всяка медия, подложена на подобен тормоз.
Последователната политика на Бойко Борисов да захранва с европейски ресурси приближените си медии и да удря, чрез органите на държавата, други медии формират онази медийна среда, за която се говори в доклада на „Репортери без граници“ и която нарежда страната ни 111-то място по свобода на словото. Особен абсурд представлява хипотезата, че тези журналисти и телевизията, в която работят, са засегнали националната сигурност на страната, след като ги проверява освен НАП и ДАНС.
Това нападение, извършено със средства на българските данъкоплатци, е поредно доказателство за причините да протестираме и подчертава факта, че органите на държавата се използват за разчистване на политически сметки.
„Отровното трио“ се „роди“ в една вече премазана телевизия (BIT), а днес наблюдаваме атака срещу следващ телевизионен канал, в който гостуваме един път месечно в телевизионен формат. Убедени сме, че журналистическото достойнство и критичен поглед са мотива за действията на Борисов. Но ако „Отровното трио“ е дори малка част от мотивите за тези действия, сме готови да спрем гостуванията си в Евроком и – също като министър-председателя – да седнем на малък пън в крайпътно село и да изказваме свободните си мисли. Ще стоим до всеки журналист, който не иска да мълчи като пън и уважава свободата повече от комфорта на мълчанието.
Проф. Велислав Минеков
Адв. Николай Хаджигенов
Арман Бабикян
Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар