Отрязаха референдума, иницииран от Веселин Марешки

България, Парламент, Политика, Съдебни
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

epa02414925 (FILE) - A file picture dated 10 December 2008 features the logo of the car manufacturer Audi placed on a factory building in Ingolstadt, Germany. Audi has set a record. The daughter of VW has selled a lot of cars worldwide in the first nine months. According to numbers of VW, the result shows a doubling of numbers, reaching up to 2,3  billion euro.  EPA/ARMIN WEIGEL

Парламентът отхвърли предложението за провеждане на национален референдум, иницииран от бизнесмена Веселин Марешки. Сред въпросите бяха отпадане на имунитета и на партийната субсидия, както и регулиране на цените на горивата и ограничението едно лице да може да открие не повече от четири аптеки.

Председателят на правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов обоснова защо и петте въпроса трябва да бъдат отхвърлени:

По отношение на първия въпрос, подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горива, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите: Въвеждането на регулациите би било в противоречие с правилата на конкуренцията и с принципите на пазарната икономика. По отношение на втория въпрос: Въпросът съдържа недоказано, декоративно и подвеждащо твърдение, което може да заблуди участниците в референдума, че ще намалят цените на лекарствените продукти.
Веселин Марешки заяви, че държи най-много на въпроса за цените на горивата:
Ние ще защитим интереса на българския народ или ще защитим интереса на няколко частни бензиностанции. Затова аз ще ви помоля основният въпрос да бъде отделен от останалите въпроси, да го подложите на отделно гласуване и се надявам на вашата съвест.
Мартин Димитров от РБ предложи следната редакция на първия въпрос: “Смятате ли, че трябва да бъдат премахнати пречките пред конкуренцията на пазара на горивата?” Идеята му срещна подкрепа от БСП.
В крайна сметка мнозинството отхвърли предложението въпросът за регулация на пазара на горивата да се отдели от останалите четири.
Източник: БНР

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар