Отстраненият директор на „Напоителни системи“ ще съди земеделския министър

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българските следствени служби са издали документ, че отстраненият директор на „Напоителни системи“ Снежина Динева няма досъдебни производства. Това е причината тя да търси правата си по съдебен път, по думите ѝ заради неверни твърдения от страна на земеделския министър проф. Христо Бозуков. 


Христо Бозуков смени ръководството на

„Аз и моят екип успяхме да изведем дружеството на печалба 4 поредни години. А вследствие на това да сме бенефициент по европрограми“. Това заяви в „Неделята на NOVA“ отстраненият директор на „Напоителни системи“ Снежина Динева.

По нейните думи министърът на земеделието се опитва да прехвърли отговорността.

„Дружеството е изцяло блокирано вследствие на неговите действия и новия управителен съвет. Така служителите не могат да получат възнагражденията си. Беше направен опит да ме изкарат виновна за тези проблеми“, заяви Динева.

Според нея несъбраните вземания са от 2010-12 година и са с изтекла давност.

„Около 99 % е събираемостта от напояване по време на моето управление“ обясни тя.

Тя разкри, че е проверила и към момента не е изготвен доклад от Сметна палата. Определи го като поредната лъжа на министъра.

„30% са отрязани от програмата на дружеството с мотив кои са най-спешни, а най-спешни няма защото всички са такива“, сподели още Снежина Динева.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар