Отстраниха шеф от ДФ “Земеделие”, бил бухалка срещу производители и общини

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Директорът на дирекцията “Противодействие на измамите” в Държавния фонд “Земеделие” (ДФЗ) Димитър Димитров е освободен от длъжност, съобщават от фонда.

“Има съмнения, че водената от него дирекция е била бухалка на фонда срещу бенефициенти (земеделски производители и общини) по различни мерки, както и срещу служители”, се посочва в съобщението.

В момента се извършва цялостна проверка на дейността на дирекцията “Противодействие на измамите”.

От ДФЗ апелират към всички потърпевши да подават сигнали към фонда на тел. 0700-106-16 и e-mail: [email protected], и компетентните органи в страната.

Ръководството на ДФЗ уверява, че всички сигнали ще бъдат разгледани своевременно и обективно и ще бъдат взети под внимание. ДФ “Земеделие” ще предприеме и съответните законови мерки, се заявява в съобщението.

 

Междувременно служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров освободи Ангел Забуртов от поста генерален директор на Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура”, съобщиха от транспортното министерство.

С друга заповед министърът е обявил конкурс за избор на генерален директор на държавното предприятие, съгласно реда на Закона за публичните предприятия и правилника за неговото прилагане.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар