Отстраняват шефа на ДАНС – служебният кабинет предлага на президента да издаде указ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебният премиер Стефан Янев обяви на брифинг след заседанието в Министерски съвет “решение от висок обществен интерес” – предлага на президента Румен Радев да издаде указ за освобождаване от длъжност на директора на Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС) Димитър Георгиев.

“Предполагам, че предвид повишения медиен интерес към службите не е толкова трудно да дефинираме основите на тези мотиви, но все пак нека още веднъж хората да ги чуят – с поведението си този председател създаде прецедент, с който накърни престижа на службата и създаде основания да се смята, че предприема политически мотивирани действия за една длъжност, която е деполитизирана по закон”, заяви Янев, без да назовава скандала с подслушването на политици или факта, че шефът на ДАНС излезе в дълъг отпуск при встъпването в длъжност на служебното правителство, макар след острата реакция да го прекрати.

Предложението е на мястото на Димитър Георгиев да бъде назначен Пламен Тончев, който момента е директор на регионална структура на ДАНС.

Снимка: БТА

“По отношение на другите шефове на служби, когато вземем решение, ще ви информираме надлежно”, отговори служебният премиер на въпрос ще има ли още смени.

Той изтъкна, че това ще се случи, ако се установят нарушения.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар