ИТН Георги Георгиев

Отцепник от ИТН е спец по укриване на незаконно имане – вижте защо Георги Георгиев е изритан от КПКОНПИ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отцепникът а от ИТН Георги Георгиев, който бе предложен за регионален министър, преди да се „еманципира” от Слави, е развивал консултантска дейност по въпроси, свързани със заобикаляне на българското законодателство по отношение на инвестиране на средства с неизяснен произход, разкри източник на Narod.bg от спецслужбите.

В официалната фейсбук страница на неговата фирма ,.МГ Консултинг“ ЕООД самият Георгиев е отбелязал, че се занимава с управление на проекти независимо от източника им на финансиране и справяне с КПКОНПИ.

Тоест, отцепникът си изкарва хонорарите като съветва съмнително богати хора как да избегнат контрола на антикорупционната комисия, отговорна за конфискация на незаконно придобито имущество.

Справка във Върховния административен съд показва, че кадърът на ИТН е бил уволнен от КПКОНПИ през 2014 г., където е заемал поста директор на дирекция „Методология, анализ, отчет, контрол и международно сътрудничество“. Според запознати с неговата биография причината за изхвърлянето му станали съмнения, че използвал служебното си положение да съдейства на хора, обект на проверка от страна на КПКОНПИ.

В страницата на ИТН е посочено, че той е ръководил екипа, създал методиката за изчисляване на значителното несъответствие в доходите и имуществото на физическите лица. Това предполага, че Георгиев е наясно с пропуските в системата – след отстраняването му от КПКОНПИ експертът на ИТН по регионално развитие се озовава в Съюза за стопанска инициатива (ССИ) на Алексей Петров на поста главен секретар. 

Там се сближава с тогавашния председател на организацията – Мирослав Найденов – Миро Мършата, бивш министър на земеделието в първия кабинет ни Бойко Борисов, за когото Narod.bg разкри, че притежава 4 къщи за гости в гръцкия курорт Пефкохори.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар