Отчаяние! Баща оставя детето си с увреждания на Бойко Борисов да го гледа

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Баща оставя детето си, което е с увреждания, да го гледа Бойко Борисов.

Емил Мавродиев предприема крайното решение, защото няма средства, с които да осигури на момчето си Петър нужното лечение.

„В момента със сина си сме пред приемната на премиера. Чака да ни приеме, за да му го оставя. Написал съм и писмо как да го гледа и да се грижи за него. Петър страда от ДЦП. Всеки ден трябва да правим рехабилитация.

Това е скъпо струващо.

А в Пловдив, където живеем, няма нормален център за рехабилитация. За него е нужно плуване и езда. Това също не можем да го обезпечим. Ако има конна база, то няма специалисти, които да се занимават с Петър. Не е работа само да го качат на кон. Идеята е да се работи с него“, каза отчаяният мъж пред Фрог.

Днес от 17 часа пред парламента ще се проведе национален протест по инициатива на “Системата ни убива”. Очаква се много хора да го подкрепят.

В София се очакват да пристигнат активисти на движението ”Системата ни убива” от цялата страна. В 17.30 часа, те ще се отправят със шествие от парламента към сградата на Министерският съвет.

От първия юни палатката па майките пред парламента, палатки има и в други големи градове от страната, черните тениски с надписа „Системата ни убива“, остава запазена марка на движението, обединил неправителствени организации. То днес мотото на протеста „Системата няма да ни убие“.

Децата с увреждания ще са със своете родители по време на появата, а тя ще бъде предшествана преди обяд и от заседание на работната група в социалното министерство. проект на закон за хората с увреждания ще разглежда финално от участниците преди да добият вид, в които ще се обяви за обществено обсъждане.

Трябва да се реши коя институция ще прави индивидуалното оценка, за сега има само варианти. Майките напуснаха работната група несъгласни с предоставени им вариант, но по- късно получиха нов и актуален лично от социалния министър, в които регламентирана личната помощ като услуга, каквото тяхното основно настояване.

Финансовата помощ, която им се обещава е равно на тази която получават родителите на Деца с увреждания на възраст до 18 години. Майките вече обявиха, че ще изпратят на заседанието своя становище , но няма да присъстват лично, въпреки общия призива на Мая Манолова и Бисер Петков да го направят.

Протестиращи не отстъпват от това, че личната помощ трябва да е в отделен закон. Проект на такъв написа и внесе в Народното събрание омбудсманът.

Фрог нюз

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар