Отчетени са превишения по показателя азот-амониев във водата край „Вера Су“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Водата около кораба „Вера Су“ е замърсена, сочи мониторинг. Пробите са взети от брегови пункт на 60 м южно от заседналия кораб и от пункт непосредствено до носа на кораба, съобщава МОСВ.

Установени са превишения в стойностите на азот-амониев и азот-нитритен в двата пункта, като най-сериозно е увеличението на стойността на азот-амониев във водите непосредствено до носа на кораба (0.352 мг/л).

Досега измерваните стойности на азот-амониев показваха задържане в интервал 0.030-0.050 мг/л, докато вчерашните проби показват превишение над три пъти на тренда в бреговия пункт и над седем пъти при кораба.

Измерената концентрация на азот-нитритен е както следва: в пункт 60 м южно в 07:40 ч. е 0.0083 мг/л., в 17:30 ч. е 0.0074 мг/л.; в пункт при носа на кораба – 0.0094 мг/л.

За резултатите от проверката незабавно са уведомени Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и Областния координационен щаб.

Екипите на МОСВ продължават всекидневно да следят състоянието на водите в Черно море в непосредствена близост до заседналия кораб и остават в готовност за съдействие по време на следваща операция по разтоварване на кораба.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар