Отървете се веднага от тези 12 навика. Те водят до безпаричие и бедност

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Материалното благополучие позволява на хората да се чувстват значими, уважавани и свободни. Основният проблем на много бедни хора е невъзможността да си представят друг живот сред условията на бедност. Такива хора вярват, че никога няма да могат да печелят толкова много, за да се хранят пълноценно и да почиват всяка година в чужбина. Всъщност всичко е в техните ръце.

Психологията на бедността е вяра, която създава недостиг на материални богатства. Ето кои са основните навици, от които, ако се отървете, ще можете да промените живота си към по-добро.

Ако искате да сте богат и свободен, тогава определено трябва да се отървете от следните навици:

 

 1. Чувства на самосъжаление. Хората, които са психологически склонни към бедност, постоянно се оплакват от съдбата си, сякаш не им е предопределено да бъдат богати. Или се оплакват от своята националност / фигура / възраст, каквото и да било. Самосъжалението е котва, която се закрепва на дъното и гарантира вечна бедност.

 

 1. Общи спестявания. Хората, които купуват само на разпродажби и с отстъпки, спестяват не само за себе си, но и за собствените си деца, очевидно изпитват дисбаланс в приходите и разходите. Заможните хора никога не съжаляват за пари за добри неща, вкусна храна или качествен релакс.

 

 1. Увереност, че радостта може да се усети само с голяма сума. На практика радостта не се появява дори ако живеете в огромно имение, носите дизайнерски дрехи и скъпи часовници. Богатите хора чувстват радост не от парите, а от съвсем различни неща, които не могат да се купят – здраве, доверие в семейството, приятели и други.
 2. Навик да правиш омразни неща. Трябва да запомните, че постигането на отлични резултати ще успее само тогава, когато носи удовлетворение. Няма други опции.

 

 1. Навик да харчите повече, отколкото да печелите. За хората с психология на беден е трудно да разберат, че е по-добре да вземат заем, за да развият собствен бизнес, отколкото да купуват кола или недвижими имоти.
 2. Търсите незабавни ползи. Бедните хора винаги се стремят да получат всичко наведнъж, не искат да обмислят възможността да си намерят работа в голяма компания с ниска ставка, защото не разбират, че е възможно да получат големи ползи, като са заобиколени от служителите и ръководството на тази компания. По подобен начин някои млади хора не разбират защо трябва да отделят време за образование, ако могат да получат работа веднага след дипломирането си (само те не мислят, че без образование могат да заемат само нископлатени длъжности).

 

 1. Мислят, че обикновения човек не може „да се измъкне от калта“. Потенциалните губещи винаги смятат, че корупцията и престъпността са широко разпространени в света, че многото пари могат да бъдат само откраднати, но не и спечелени честно. Богатите хора, напротив, са креативни и намират изход от всяка ситуация, като не обръщат внимание на всички злини в заобикалящия ги свят.

 

 1. Сравняват себе си с другите. Не забравяйте, че сте човек, който не е като другите. Не позволявайте на външния свят да поеме вашата същност.

 

 1. Напускат семейството. Губещите се стремят да сведат до минимум комуникацията със своите близки, но именно семейството е основната опора, именно тези хора ще помогнат да оцелеят в най-трудните периоди в живота и да не загубят вяра в силите си.

 

 1. Нежелание да поемат отговорност. Много от тези, които живеят в бедност, не искат да направят нещо, за да променят ситуацията, винаги намират причина – не сега, нестабилност, не това правителство, не такива родители или шеф. Те имат извинения за всичко.

 

 1. Навици за подценяване на нуждите. Бедните винаги се задоволяват с малкото и го смятат за добро. Богатите хора имат други основни нужди, например да ядат в добър ресторант няколко пъти месечно, да поверят домакинството на прислужничка или да почиват всяка година в чужбина. За да увеличите материалното си ниво, е необходимо да увеличите нуждите си и в същото време да сте сигурни, че това си заслужава.

 

 1. Мнение, че скромния живот е добър. Бедните хора наистина не обичат тези, които са над тяхното ниво. Това е особено вярно в онези семейства, в които бабите и дядовците са живели скромно и затова родителите учат децата си да живеят по подобен сценарий и дори надарените деца слушат родителите си и се опитват да не се различават от другите деца от обкръжението си.

 

Трябва да се отървете от тези навици. Всъщност парите са енергиен поток със собствени правила. Основното правило е, че колкото повече давате, толкова повече ще получавате. Не се страхувайте да давате, потърсете нови възможности и се насладете на живота.


Източник: www.istinskiistorii.com

Още интересни статии за теб

Powered by Facebook Comments

Източник: poznanieto.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар