От „Автомагистрали“ обявиха заплатите си? – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Любопитни цифри се появиха в сайта на дружеството “Автомагистрали” срещу имената на ръководството. А фактът, че зад числата стои думата “лева” навежда на мисълта, че това най-вероятно са заплатите на членовете на Съвета на директорите.

Ако продължим тази логика, то излиза, че изпълнителният директор (който е магистър от Техническия университет) Стоян Беличев взима 10 980 лв. заплата, а между председател на Съвета и обикновен член няма особена разлика – и двамата на края на месеца получават по 3660 лв. Което пък веднага прави впечатление, че е три пъти по-малко от сумата, поставена срещу името на изпълнителния директор.

Случаят е интересен, тъй като за първи път в официален сайт на дружество срещу имената на ръководството са публикувани и заплатите им. За него първа съобщи журналистката Емилия Милчева. От “Автомагистрали” обаче все още не са излезли с официална позиция по случая.

Рокадите в АПИ

Преди дни служебното правителство острани шефа на Агенция “Пътна инфраструктура” Георги Терзийски. Освободени бяха и другите двама членове на Управителния съвет – Олег Атанасов и Иван Досев. Причината е плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж.

На мястото на Георги Терзийски начело на АПИ застана Апостол Минчев. В Управителния съвет влязоха Веселин Пейков и Ивайло Денчев. Терзийски коментира, че е изненадан от мотива за уволнението, като призова МРРБ да уточни точно за кои обекти става въпрос. Той каза още, че не се страхува от проверки.

В “Автомагистрали” още не е имало рокади, въпреки твърденията в комисията по ревизията, че държавното дружество е изпълнявало проекти на стойност 4,9 млрд. лева, без реално да разполага с достатъчно техника и персонал за договори в такъв мащаб. Въпросните договори са възлагани от АПИ, а дружеството е превъзложило голяма част от тях на външни изпълнители, избрани по неясни правила.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар