Кирил Петков Путин

От битка срещу корупцията вървим към това кой да прибере корупцията

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

”В момента сме се озовали с два закона. Единия ще регулира комисията по конфискация, а другият антикорупционна комисия. От битка срещу корупцията обаче изглежда, че вървим към това кой да прибере коурпцията”, заяви журналистът Поли Паунова.

„От една страна ИТН настоява комисията, която ще има разследващи функции да взима решения за започване на разследване след единодушно гласуване на неговото ръководство. Но в това има проблем. Първо, разследване у нас се започва, когато има достатъчно доказателства и нужното основание. Това е своебразно политическо вето върху разследването на някого“, продължи тя пред „ЕвроДикоФ“ на телевизия „Евроком“.

„Според текстовете, над които разсъждават ПП са структурирани така, че когато има започнало разследване и се стигне до внасяне на обвинение, прокурорът може да прецени, че не иска да поддържа обвинението пред съд. Този закон, който в момента се пише, инспекторите ще могат да поддържат сами обвинението след решение от съда. Така се заобикалят прокурорите. Хубаво или лошо е не може да кажем. Там вече КС ще каже дали това е противоконституционно“, заяви Паунова.

„Виждаме, че в начинанията, които бяха обособени като базови – виждаме, че коалицията катастрофира в себе си, което е един много голям проблем“, подчерта тя, изтъквайки поведението на ИТН в ключови реформи, инициирани от правителството.

„Избирателите ще търсят базовите обещания, а едно беше антикорупционната битка. Те не са измислили началото ѝ, камо ли то да е тръгнало. Има обективни неща, които правителството решава, но закриха спецсъда и това е тоталът“, заяви тя.

frognews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар