От Виена индийски министър защити засиления си внос на енергия от Русия и смъмри ЕС

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В късната новинарска телевизионна емисия снощи бе излъчено интервю с министъра на външните работи на Индия Субрахманям Джайшанкар, който вчера постигна договореност с австрийския си колега Александър Шаленберг за споразумение между двете държави за партньорство по въпросите на миграцията и мобилността. Желанието на Индия да се допуска единствено легална миграция е от полза за световната икономика, от полза за австрийската икономика.

В телевизионното интервю индийският министър защити позицията на своята страна за войната в Украйна и не пожела да осъди Русия, което днес отбелязват австрийски медии. Според Джайшанкар изходът от войната се намира в диалога и дипломацията. Същевременно той отправи критика към Европа заради въздействието на санкциите върху държави като Индия.„Мога да ви дам много примери за държави, нарушили суверенитета на друга държава. Ако попитам къде е стояла Европа в тези случаи, ще получа като отговор дълго мълчание“, заяви индийският дипломат номер едно, чието двудневно посещение в Австрия завърши вчера. Оценките в областта на външната политика се правят според дългосрочните интереси и според това, кое е добре за света. Във всеки случай конфликтът „не е в интерес на никого“.


Фактът, че от началото на войната Индия е увеличила пет пъти своя енергиен внос от Русия Джайшанкар обясни с действията на Европа: „За същия период Европа е внесла шест пъти по-големи количества, отколкото Индия.“

И по-нататък: Европа е успяла „да съкрати своя внос по начин, удобен за Европа“, заяви външният министър, посочвайки дохода на глава от населението от около 60 000 американски долара. В Индия доходът е 2000 американски долара на глава от населението. „И аз имам нужда от енергия и не съм в състояние да плащам високи цени“, отбеляза той. Цената на петрола се е удвоила и поради факта, че Европа купува петрол от Близкия Изток, цените се покачват. „Тези мерки на Европа упражняват натиск върху глобалните петролни пазари и върху нашия внос“, констатира Джайшанкар.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар