Караянчева

От ГЕРБ държат да го знаем: Лекуват Караянчева с ток

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шефката на парламента Цвета Караянчева вече е изписана от болница „Лозенец“, където бе оперирана по спешност след тежка катастрофа в средата на месеца, научи Lupa.bg.

 

Въпреки че ударът по пътя Силистра-София със служебната лимузина не бе лек, тя се размина само със счупена раменна става, натъртвания на гръбнака и болки в областта на шията. Караянчева бе подложена на бърза оперативна интервенция, с която бе поставен специален медицински пирон за укрепване на ставата, а за пълното възстановяване на ръката й ще са нужни между 8 и 10 седмици.

По наша информация тя прекарва около 5 часа на ден в рехабилитационни процедури, като те включват и физиотерапия с нискочестотен токм светлолечение, инфрачервени лъчи, електростимулация и кинезитерапия. За последното тя се е доверила на едни от най-добрите специалисти у нас по лечебна физкултура.

Един от лекуващите й медици разкри пред Lupa.bg, че тя ще носи и специални лепенки, които се поставят на мястото на засегнатата става и се залепят за кожата на гръбнака. Така не позволяват излишни или погрешни движения с болния крайник. Специалистът още препоръчал на депутатка №1 водолечение, но тя била колеблива дали да се подложи на гимнастика в болничния басейн.

Ортопедите са на мнение, че при такива травми пациентът е добре да ходи на процедури поне 2 пъти годишно в продължение на 5 години, за да се намалят последиците от счупването и евентуалното напомняне на болката от него години по-късно. Самата Караянчева пристигна от болницата в Шумен в столичната клиника със силни болки, налагащи скоростно прилагане на медикаменти за успокоение.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар