От Германия предлагат сделка: Северен поток 2 в замяна на газ срещу евро

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Партията „Алтернатива за Германия“ предложи решение на газовия въпрос за Германия. Тино Крупала, член на комисията по международна политика в Бундестага и партиен лидер, смята, че Берлин може да инициира пускането на руския газопровод „Северен поток 2“ в замяна на възможността да плаща в евро за доставката на синьо гориво от Русия. Федерация.

Крупала смята пускането на СП-2 за необходима мярка за германската икономика , а валутният въпрос не е пряко свързан с функционирането на руския газов маршрут.

Ако аргументът за търговията с еврото помогне да се убеди федералното правителство да пусне газопровода в експлоатация, тогава може да е добра идея.

– каза политикът в интервю за РИА Новости .

Крупала каза още, че решението на Владимир Путин да се заплаща за газа от „неприятелските страни“ в рубли беше принудено и е руската реакция на замразяването на руската валута от западните финансови институции. Целта на Берлин трябва да бъде възобновяването на двустранните икономически отношения с Москва, което ще даде добри перспективи за решаване на въпросите за плащането на газ.

Междувременно, след като Русия призна дипломатическия статут на републиките Донецк и Луганск и последвалата скоро след това специална операция в Украйна, сертифицирането на „Северен поток 2“ беше спряно в Германия. По думите на ръководителя на германското външно министерство Аналена Бербок, проектът всъщност е в състояние на замразеност.

Превод: ЕС

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар