От днес започва изплащането на всички социални помощи – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От днес започва изплащането на всички социални помощи

Facebook/Йорданка Фандъкова

От днес Агенцията за социално подпомагане (АСП), започва изплащането на всички месечни помощи на правоимащите лица, както следва: месечна помощ за отглеждане на дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст по реда чл.7 от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД), месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година по реда на чл.8 от ЗСПД, месечна помощ за отглеждане на дете с трайни увреждания по реда на чл.8д от ЗСПД, месечна помощ за дете без право на наследствена пенсия от починал родител по реда на чл. 8е от ЗСПД, месечна целева помощ за семейства с деца до 14-годишна възраст при обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка по чл.16б от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, както и месечната финансова подкрепа за хора с трайни увреждания над 18-годишна възраст.

Столичната РЗИ готви почти пълен локдаун в София и областта

На крачка сме от 14-дневно затваряне на молове, заведения, училища, детски градини, фитнеси, театри, кина и т.н.

Отново ще бъдат затворени заведенията в София. Това съобщи директорът на Александровска болница проф. Борис Богов след среща в Министерството на здравеопазването. Кога тези мерки ще влязат в сила все още се обсъжда. Ще се даде един светъл период, но най-вероятно от петък, уточни проф. Богов, цитиран от БНТ.

Към всяка една столична болница ще има индивидуален подход, така че да се запази балансът между усложнени пациенти с ковид, такива с ковид и пациенти с други заболявания. Това съобщи директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев. В плана за прием се включват и частните болници, допълни той.

В зависимост от създалата се ситуация и тенденция, която се запазва, ще се затворят молове, ресторанти, училища, детски градини, фитнеси, всички културни мероприятия ще бъдат забранени, съобщи още д-р Пенчев.

КПП-та обаче няма да има, категоричен беше той в отговор на въпрос на БНТ.

Първоначално мерките ще бъдат въведени за 14 дни, но това няма да стане “от днес за утре”, категоричен е д-р Пенчев.

В големите болници като Александровска, Пирогов, ВМА, леглата са почти изчерпани. Натискът е основно за интензивни легла, подчерта още д-р Пенчев.

Той апелира към всички граждани и гости на София да спазват мерките, защото ситуацията е тревожна.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар