От днес колите-бракми нямат право да влизат в центъра на София – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От днес най-старите автомобили нямат право да влизат в идеалния център на София или в така наречената нискоемисионна зона. Нарушителите на забраната ще бъдат снимани, но няма да бъдат установявани като такива заради неработещ софтуер. Няма да има и глоби за първо нарушение, обявиха от Столичната община. 

Забраната важи за автомобилите с бензинов двигател, произведени преди 1996 година, и за тези с дизелов, произведени преди 2002 година. Те няма да могат да влизат в центъра, освен ако не са собственост на хора с адресна регистрация в посочената зона или на хора с увреждания. Това ще се отбелязва със стикер за паркиране, издаден от Центъра за градска мобилност след подаване на заявление, предвиждат правилата. Кметът Васил Терзиев призна, че забраната се въвежда при голям брой неуредици.

Не искаме да има несправедливо решение, което да ощетява хората, които не са имали време да се запознаят с проблема, с възможностите пред тях, изключенията, които отварят много врати, каза градоначалникът.

Забраната ще важи за срок от 3 месеца. Предвидените глоби, които засега няма да се налагат, са в размер от 50 до 500 лева за физически лица и от 200 до 1000 – за юридически. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар