От днес разполагаме с повече МВ за роуминг в Европейския съюз

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Честита нова година на всички! Нека бъде по-щастлива и по-успешна от предишната! Започваме 2020-а с добра новина, която засяга всички, които пътуват в границите на Европейския съюз. От днес операторите ще предлагат на клиентите си повече трафик за ползване в ЕС, тъй като и цените за роуминг се понижават за пореден път. 

Заради изменение на чл. 12, пар. 1 от Регламент № 531/2012 на Европейския съюз от 1 януари 2020 г. се намалява регулираната цена на едро на мегабайт мобилен интернет трафик в ЕС. Тя вече е 3.5 евро за 1 GB спрямо 4.5 евро досега. 

И понеже тази цена играе ключова роля в определяне обема мегабайти, който всеки клиент получава с тарифния си план за ползване в роуминг в ЕС, този обем от днес е по-голям. 

Всеки може да провери с колко МВ в роуминг в ЕС разполага при оператора си, но формулата за изчислението му е следната: таксата на месец без ДДС се разделя на по-горната цена от 3.5 евро и резултатът се умножава по 2. 

Ако изразходвате включения трафик, можете да продължите да използвате мобилен интернет в роуминг в ЕС при по-добри условия от досегашните – вече срещу ~0.008 лв. за МВ с ДДС. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар