От днес ще започне изпращането на покани за трета ваксина на около 1,5 милиона души в Англия – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От днес ще започне изпращането на покани за трета ваксина на около 1,5 милиона души в Англия, съобщи БНР. Тези действия са в рамките на програмата на британското правителство за подобряване на имунната система на работниците на първа линия и на най-уязвимите британци.  

Министърът на здравеопазването Саджид Джавид заяви, че бустер-дозите са важен начин да се контролира коронавирусът преди настъпването на зимата. Трета доза ще бъде предлагана на деветте приоритетни групи, които включват здравните и социалните работници, живеещите и работещите в старчески домове и по принцип всички над 50 години.

Трета доза ще се препоръчва и на по-млади хора, които са клинично уязвими или попадат в рискова група. Трета доза ще се поставя обаче само на онези, които са получили втора доза преди най-малко 6 месеца. Препоръчително е третата доза да бъде на „Пфайзер“, независимо каква и била предишната доза, но като алтернатива може да бъде използвана и половин доза от „Модерна“. 

Кампании за бустер-ваксини се водят и в останалите части на Обедиенното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. От националното здравеопазване съобщиха, че се очаква скоро да започне и ваксиниране на децата от 12 до 15 години.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар