Терзиев Бонев

От днес 80% от столичани нямат достъп до центъра си

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От 1-ви декември трябва да влезе в сила закон, който не позволява автомобили, неотговарящи на стандартите за вредни емисии да могат да се движат в центъра на София. Имайки предвид автопарка на българина това безумие означава поне 80% от населението да не може да отиде на работа на 2-ри. А защо автопаркът на българина е на такова ниво, това е една друга тъжна тема.

Навсякъде са инсталирани камери, които ще следят автопотока и ще регистрират “нарушителите”, които съответно ще получават щедри фишови подаръци от дядо Коледа. Пълно безумие! Обаче нали в “цивилизования” свят е така, та и жабата рекла да вдигне крак да и сложат подкова. Да, в Лондон е така. И така си остана, въпреки протестите на хората и множеството изпочупени камери. Пари за нови камери винаги се намират. Пари за еко безумия винаги се намират, само не и за нещата, от които жителите на градовете наистина имат нужда.
Но…относно случаят със София. В алгоритъма на следящите камери според утвърдения стандарт в България всичко да е на кестерме, са вложени годините на колите, а не показатели от технически прегледи. Но защо е така, ще кажете? Защото и Господ не може да му хване края как целия автопарк на София минава успешно тези прегледи. Кой държи пунктовете за технически прегледи, няма да коментирам, но предполагам се досещате. Затова и с трактор от 1946 година да минеш на преглед, спокойно ще се окаже, че емисиите му са по-чисти от тези на Тесла.
И…за по-лесно управляващата престъпна шайка решава да заложи като критерий в алгоритъма, годината на производство на колата. Щото така или иначе управляващите бандити не могат да се справят с аркадашите от пунктовете за технически прегледи (конфликт на интереси), та затова решават да го сложат на народа. Както винаги.
Ама, че тя не е карана много и всичко с емисиите и е наред, или пък просто тя е изправна – това няма никакво значение, щом е на тези години, значи не става. Точка!
Както се казваше в един филм – бедните да го духат! Така е било, така и ще продължава да бъде. Същото, като с електронните рецепти. Да живее евроатлантическа Европа, да живее промяната!
🌈 Дървото както винаги е за народа!

Лина Лазар, фейсбук


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар