От „Дръзки“ предотвратили по-голяма трагедия с падналия хеликоптер – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Намесата на екипажа на фрегатата “Дръзки” е помогнала да се избегне още по-голяма трагедия при инцидента с падналия хеликоптер в Черно море. Хората от кораба първи са се притекли на помощ. Проведената от тях операция е продължила 13 минути. От “Дръзки” във водата е спусната лодка с водолаз и лекар. Екипът спасява втория пилот, изпаднал в шок. Друг кораб оказва помощ на бордовия инженер. Това стана ясно от разказа на екипажа пред бТВ.

Буквално героизъм е проявил единият от спасителите на “Дръзки”. Въпреки отломките и изтеклия във водата керосин, старши лейтенант Димитър Бахчеванов се гмурка, успява да счупи една от вратите на хеликоптера и да извади заклещения във вертолета командир. “В такава ситуация, когато доближихме и видиш, че човек се нуждае от помощ, ти не мислиш за нищо друго”, споделя сега той.

“Имах някакви надежди, след като го видях, че се насочи на запад – че може би е овладяна ситуацията и ще успее да се добере до база “Чайка” (…) Не откъсвах поглед от хеликоптера и в момента, в който го видях, че зависна на едно място, ми стана ясно, че някъде там започва падане”, споделя командърът на “Дръзки” капитан II ранг Ивайло Иванов.

Утре във Варна спасителите ще бъдат наградени.

От „Дръзки“ предотвратили по-голяма трагедия с падналия хеликоптерБТВ

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар