От завист Борисов не пуснал нито един министър с Радев в Русия…

Владимир Путин, Румен Радев
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев е на работно посещение в Руската федерация вчера и днес.

Българският държавен глава се срещна първо с министър-председателя Дмитрий Медведев в Москва, а днес с президента Владимир Путин.

В делегацията на българския държавен глава няма нито един министър от кабинета „Борисов 3“.

Правителствени източници съобщиха, че лично Бойко Борисов е наредил на министрите да отклонят поканата на държавния глава. Причината – завист, тъй като от близо година руският президент отлагал във времето неговата визита.

От българска страна в Москва са председателят на Групата за приятелство България – Русия в Народното събрание Красимир Велчев, председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в българския парламент Петър Кънев, „представители на местната власт, учени, общественици и културни дейци“, както и съпругата на президента Десислава Радева.

На 22 май в лятната си резиденция в Сочи руският президентът Владимир Путин ще приеме Румен Радев. След срещата между двамата те ще ръководят пленарните разговори на двете официални делегации и ще направят заедно изявление за журналистите.

Путин бе на посещение в България през ноември 2010 г., когато се срещна с премиера Бойко Борисов. Двамата са разговаряли няколко пъти след това, включително през март 2018 г. по твърдения на Бойко Борисов и непотвърдени от руска страна, но не са се срещали лично. За Радев, представян в западни медии преди и след избирането му като „проруски кандидат“, това е първата среща с Путин, който е на власт вече повече от 18 години.

xaknewzz

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар