От какво се страхува Кирил Петков, че вече трети ден овладяното МВР бди като орлица над живота му?

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От какво се страхува Кирил Петков след разкритията на Бойко Борисов за Алексей Петров, че вече трети ден полицейски патрул бди като орлица над живота му?

Този въпрос виси със страшна сила, след като от началото на седмицата, откакто съпредседателят на “Продължаваме промяната” се завърна от визита в САЩ, полицейски патрул е набил спирачки на столичната улица “Цар Иван Шишман”, на метри от входа на кооперацията, в който живее с жена си Линда и две от трите им дъщери.

Припомняме, че във времето, в което Петков отсъстваше от страната, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди официално публичната тайна, че убитият бизнесмен Алексей Петров е изиграл решаваща логистична роля в сформирането на порочната сглобка, иронично зачената в девическия Самоковски манастир.

Да отговорят от МВР какво налага техни служители да бъдат ангажирани вече трети ден пред дома на Кирил Петков, е все едно да чакаш от умрял писмо. Фактите обаче са красноречиви – от понеделник насам екипи на полицията денонощно наблюдават случващото се на “Шишман”.

Въпреки че не е със статут на лице, на което се полага държавна охрана, бившият министър-председател се ползва с полицейска закрила – красноречив пример за това, че държавата отново е в ръцете на “Продължаваме промяната” и тя се разпореждат с нея, както си пожелае.

Докато Петков бе премиер, а и известено време след това, денонощно пред апартамента му на столичната улица стоеше патрулен автомобил. По време на служебните правителства на Румен Радев разпореждането бе отменено. Но с идването на Калин Стоянов обаче изглежда, че Кирчо отново е успял да си осигури закрила на държавни разноски.

Репортер засне този полицейски патрул (горе) пред дома на Кирил Петков на 4 август, когато той се завърна от визитата си в САЩ. Служителите на реда останаха на поста си и в следващите два дни. Снимките долу са заснети последователно във вторник и в сряда.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар