От минус 2 до 29 градуса през април – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-ниските температури през април у нас ще са между минус 2 и 3 градуса, а най-високите – между 24 и 29 градуса, съобщиха от НИМХ.

Топло и слънчево време ни очаква през първият ден от новата седмица, прогнозират синоптиците. Максималните температури ще са между 12 и 23 градуса, а валежи не се очакват. Температурите във вторник ще паднат и ще бъдат между 9 и 16 градуса, като се очаква заоблачаване, но без валежи.

В неделя и понеделник слънцето ще грее над Западна България, докато над централната и източна част ще има повече облаци с малка вероятност за валежи. Температурите ще се повишават и на 1-ви април дневните ще бъдат от 15 до 20 градуса.

Съществена промяна на времето не се очаква до края на седмицата – ще преобладава променлива облачност и без валежи. Максималните температури ще са между 9 и 18 градуса. През почивните дни в южната и западната част на страната ще бъде облачно, но без валежи. Над останалата част от България времето ще е слънчево. Максималните температури ще са между 10 и 21 градуса.

През второто десетдневие от месеца ще продължава да бъде по-хладно. Ще има и слънце, но дъждовните дни ще са повече, особено около 12-ти април и в периода от 15-ти до 18-ти. Времето ще бъде променливо, ще има и превалявания, с по-голяма вероятност около 12 април и в периода 15-18 април. Вероятност за минимални температури, близки до 0 градуса, ще има до към 20 април.

Финалът на месеца, от 21 до края 30-ти април – ще преминава с повече слънце до обяд и с кратки следобедни валежи и типичните гръмотевични бури. Температурите ще се повишават.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар